Elektroniikan laboratorio

Elektroniikan laboratorio

Elektroniikan laboratorio on erikoistunut elektroniikkaan ja tietokoneavusteisiin mittausmenetelmiin. Laboratorion pääpainona on kehittää kvantitatiivisia mittausmenetelmiä ja -laitteistoja teollisuussovelluksiin. Näiden tavoitteiden tukemiseksi tutkimustyömme keskittyy useaan soveltavan fysiikan alaan. Pääasiallisia tutkimuskohteita ovat ultrasoniikka, fotoakustiikka, kuituoptiikka ja konfokaalimikroskopia.

Käytämme optisia ja akustisia menetelmiä laaja-alaiseen tutkimustyöhön. Erityisesti olemme kiinnostuneet selvittämään rakenteen ja mekaanisten ominaisuuksien kytköstä.

Tutkimuslaitteistomme on pääasiassa itse suunniteltua. Optiikan instrumentaatiota edustavat stroboskooppinen valkoisen valon interferometri MEMS-rakenteiden mittauksiin, optiset pinsetit yksittäismolekyylien biofysiikan sovelluksiin sekä Schlieren-laitteisto ultraäänikenttien visualisointiin. Ultraäänen osalta teemme monipuolista lineaarista ja epälineaarista instrumentaatiota laajalla taajuusalueella (10 kHz - 100 MHz). Tutkimme lisäksi FPGA- ja mikrokontrolleripohjaisia reaaliaikaisia takaisinkytkentäsovelluksia.


Yhteyshenkilö:
  • prof. Edward Haeggström
  • puh. 02941 50684
  • email edward.haeggstrom[at]helsinki.fi